Dieetadviezen

In mijn praktijk zie ik met name cliënten in de leeftijd van 17 tot 80 jaar, zowel mannen als vrouwen. De meeste cliënten komen via de huisarts bij mij terecht.

Ik werk samen met een aantal huisartsen in Tilburg. Met de huisarts of de praktijkondersteuner voer ik regelmatig multidisciplinair overleg over de voortgang van de dieetbegeleiding zodat alle partijen op de hoogte blijven.

Andere cliënten komen o.a. via collega-diëtisten, fysiotherapeuten, de zorgverzekeraars, psychologen of via internet bij mij terecht.

Ik geef dieetadviezen bij met name:

Diabetes

Voeding is essentieel bij een gezonder leven met diabetes. Ik kijk samen met je welke mogelijkheden er zijn om je suikerwaarden onder controle te krijgen en houden zodat je minder kans hebt op complicaties en lekker in je vel zit.

Sinds februari 2015 is het koolhydraatbeperkte voedingspatroon het officiële advies voor iedereen met diabetes, zoals in de nieuwe voedingsrichtlijn van het NDF is opgenomen (Nederlandse Diabetes Federatie). Ik ben hierin geschoold door Harriet Verkoelen (link https://www.harrietverkoelen.nl/56/scholing/) en volg de ontwikkelingen op de voet.

Lees meer:
Diabetesvereniging Nederland

Eetstoornissen

Voor mensen met een eetstoornis is eten een constante bron van spanning en angst. Naar schatting lijden in Nederland jaarlijks ongeveer 200.000 mensen aan eetstoornis. De oorzaak van eetstoornissen is vooral psychisch, maar erfelijke aanleg en omgevingsfactoren spelen ook een rol. Eetstoornissen kunnen leiden tot ernstige lichamelijke, psychische en sociale problemen.

Ik zie allerlei vormen van eetstoornissen in mijn praktijk: anorexia, boulimia, eetbuistoornis en orthorexia. Hierbij is samenwerking met een psycholoog/psychiater een must.

Als diëtist hou ik me vooral bezig met het weer opbouwen van een normaal eetpatroon en een gezond lichaamsgewicht. Dit is een proces van vallen en opstaan en kost daarom vaak meer tijd.

Lees meer:
Fonds Psychische Gezondheid
Proud2bme

Emotioneel eetgedrag

Bij emotioneel eetgedrag zit je vaak vast in de cirkel van lijnen en overeten. Het is lastig om hier uit te komen, elke maandag probeer je het weer! .  Samen met je kijk ik hoe je het lijnen los kan laten en weer kan vertrouwen op normaal eten. Het lijnen houdt het snoepen namelijk meestal in de hand. Door ook anders met emoties om te gaan, hierbij is samenwerking met een psycholoog/coack wel een pre, wordt er geprobeerd definitief af te rekenen met emotie-eten en ben jij weer de baas!

Lees meer:
Cursus Emotioneel Eetgedrag De Baas

Hart- en vaatziekten

De kans op hart- en vaatziekten wordt verkleind door een gezonde leefstijl. Als er 2 of meer risicofactoren aanwezig zijn, is een gezonde leefstijl extra van belang. Ik check je voeding vooral op vitaminen, mineralen, vezels, verzadigd vet en zout. Ook beweging, niet roken en een gezond lichaamsgewicht horen bij een gezonde leefstijl.

Lees meer:
Voedingscentrum.nl
Hartstichting

Overgewicht

Het ontstaan van overgewicht kan verschillende oorzaken hebben. Niet alles heb je zelf in de hand zoals schildklierproblematiek of gewichtstoename na medicatie. Ik ga samen met je op zoek waar je wel invloed op kan uitoefenen. Ik ga samen met jou je eetgewoontes en valkuilen onder de loep nemen en bekijken wat de beste aanpak voor jou is om gewicht te verliezen.

Lees meer:
Voedingscentrum

Zit jouw aandoening of onderwerp er niet bij?

Neem contact op en dan kijken we samen of ik of een andere collega je verder kan helpen.

Cursus emotioneel eetgedrag de baas

Op naar een gezond eetpatroon en ruimte voor emoties!

Helaas is het momenteel niet mogelijk je in te schrijven voor deze cursus.