Maaike Boogers

Als dochter van een ondernemende bakker en altijd al interesse te hebben gehad in voeding en diëten, heb ik de kans gegrepen om na 13 jaar bij thuiszorgorganisatie Thebe  een eigen onderneming te starten. Het voordeel van mijn eigen praktijk is direct contact met alle verwijzers, collega’s en natuurlijk mijn cliënten.

Vooral het mogen werken met verschillende mensen van diverse afkomsten en achtergronden is mijn drijfveer. Ook de diversiteit aan motivaties en worstelingen intrigeren mij. Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende adviezen. Samen op zoek gaan naar mogelijkheden, ondanks alle uitdagingen, met als doel een optimaal resultaat. Ik ga altijd met een positieve insteek aan de slag, hoe groot of klein het doel ook is. Ik denk graag met je mee.

Specialisme

Sinds 2012 ben ik me gaan specialiseren in eetstoornissen.
Ik heb o.a. de post-hbo opleiding 'Behandeling van Eetstoornissen' afgerond.
Ik werk op dit terrein intensief samen met collega-diëtisten in de regio, zowel eerste en tweede lijn. 

Vanuit mijn oude werkgever Thebe, maar ook enkele jaren vanuit mijn eigen praktijk heb ik de cursus ‘Emotioneel eetgedrag de Baas’ gegeven. De cursus is op dit moment niet actief, maar veel ervaring die ik hierdoor heb opgedaan, kan ik individueel goed inzetten. 

Sinds 2021 is collega Jose Groot mij komen ondersteunen in de praktijk bij het behandelen van eetstoornissen en emotioneel eetgedrag. Haar expertise en bevlogenheid op dit aandachtsgebied geven voor mij een enorme meerwaarde aan de praktijk.

Jose Groot

Ik ben 18 jaar werkzaam geweest (tot 2012) als diëtist bij de thuiszorgorganisatie Thebe. Eerst als allround diëtist en de laatste jaren als diëtist gespecialiseerd in eetstoornissen. Ik heb het altijd al interessant gevonden, naast het voeding technische stuk, om ook te kijken naar de belemmeringen die we ervaren. Zowel belemmeringen op praktisch, lichamelijke of psychologische vlak. Je kunt alle kennis hebben maar nog heel lastig tot verandering kunnen komen.

In de loop van de jaren is bij mij de wens ontstaan me nog enkel te richten op eetstoornissen en heb ik in 2012 de overstap gemaakt naar Human Concern. Een gespecialiseerde GGZ voor cliënten met eetstoornissen.

Maaike was al jaren mijn collega bij Thebe en zij heeft toen mijn werkzaamheden binnen de eetstoornissen van mij overgenomen.

Naast mijn werk bij Human Concern heb ik sinds 2020 kleinschalig mijn eigen praktijk in Eindhoven en werk ik sinds 2021 bij Maaike in de praktijk. Zo leuk om weer collega’s te zijn!!

Graag ga ik met je bekijken wat je hulpvraag is, welke kennis je nodig hebt en welke belemmerende factoren er zijn. Ik doe het graag met je samen!