Cursus ‘emotioneel eetgedrag de baas’

Wat is emotioneel eetgedrag?

Bij emotioneel eten eet je meestal niet omdat je honger hebt, maar vaak om:

  • iets te verdringen: zoals eenzaamheid, angst of verdriet
  • iets te vieren/belonen: ik heb wel een stuk chocola verdiend na een drukke werkdag!

Bij emotioneel eten is het vaak lastig om controle te houden en eet je vaak te veel. Het zorgt tijdelijk voor een goed gevoel, maar dat gevoel maakt meestal snel plaats voor schuldgevoel. Als dat vaker gebeurt, raak je eraan gewend. Je gaat dan gevoelens van bijvoorbeeld verdriet koppelen aan eten. De kans is groot dat je te zwaar wordt en zo in de bekende vicieuze cirkel terecht komt.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus ‘Emotioneel eetgedrag de baas’ is voor iedereen die uit deze vicieuze cirkel wil komen. In acht bijeenkomsten van twee uur gaan we (in groepen van maximaal tien personen) samen aan de slag.

Hoofdthema’s die aan bod komen:

  • Vicieuze cirkel
  • Normaliseren van je eetpatroon
  • Denken en denkpatronen
  • Ontspanning en beweging

We leren je verder dat emoties ergens vandaan komen en er mogen zijn. Dat keuzes maken een optie is en dat bewust omgaan met emoties en eten je helpt een gezond eet- en leefpatroon te ontwikkelen.

Je krijgt tijdens deze cursus inzicht in welke emoties en/of gedachten bij jou leiden tot overeten en hoe je hiermee om kunt gaan. Emotie-eten is aangeleerd en kan dus ook worden afgeleerd. Geef emoties de ruimte en stap over op een gezond eetpatroon. Gooi het roer om!

Cursusdoelen

  • Je krijgt inzicht in welke emoties en/of gedachten kunnen leiden tot overeten
  • Je krijgt inzicht in jouw eetgedrag en in het gewenste eetpatroon
  • Je krijgt handvatten aangereikt om het geleerde in de praktijk toe te passen. Hierbij leer je ook van de succes-ervaringen van je groepsgenoten.

Resultaat

Je maakt bewust(ere) keuzes, waardoor je bewuster eet en je weer van eten kunt genieten. Zonder diëten ga je gewicht verliezen.

Over de trainers

Met Mariet Bastiaansen, mental coach, heb ik deze cursus ontwikkeld. Samen geven we de cursus twee keer per jaar.

Wij hebben beiden jarenlange ervaring in het opzetten en geven van cursussen en zijn zeer kundig op het gebied van emotioneel eetgedrag. Wij hebben gemerkt dat de combinatie van onze ervaring en expertise tot uitstekende resultaten leidt bij de aanpak van emotie-eten.

Durf je het diëten los te laten en echt voor blijvend resultaat te gaan?

Meld je dan aan voor deze cursus